O mně
Jmenuji se Dana Tlapáková a bydlím v Hlinsku.
Pečení perníčků se věnuji přes 18 let a baví mě to stále víc a víc.
Zkoušela jsem různá těsta, ale nejvíc se mi osvědčilo toto: 65 dkg hl.mouky, 25 dkg cukru pr. 2 lžice kakaa, 2 lžičky sody, 2 lžičky perníkového koření, 4 celá vejce, 5 dkg hery, 10 dkg medu ( to spolu rozpustit). Těsto dám na hodinu do ledničky a pak už vykrajuji. Perníčky jsou vláčné a dobré. Poleva: 14 dkg cukru moučka ( Dobrovice ), 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžice škrobu ( Maizeny ) 1 bílek přepasírovaný přes cedník šlehám v ruce asi půl hodiny. Pak zdobím mikrotenovým sáčkem s ustřiženým růžkem.
Peču hlavně na vánoce, také na dny medu (Hlinsko,Pardubice) a do muzea v Hlinsku. Jsem moc spokojená, když můžu svými perníčky někoho potěšit.Proto bych se s vámi o tuto radost chtěla podělit.
Tak pojďte dál prosím......